Πέμπτη 11 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Προσκλητήριο στους βουλευτές της ΝΔ

Και ...δικαίωμα στον αντικομμουνισμό

Ως νέος ηγέτης της «κεντροδεξιάς» και βέρος αντικομμουνιστής παρουσιάστηκε χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης. Ζήτησε εφαρμογή σκληρών μέτρων και κάλεσε όσους βουλευτές της ΝΔ φοβούνται ότι στις επερχόμενες εθνικές εκλογές δε θα εκλεγούν με την κυβερνώσα παράταξη, να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου, επιτέθηκε στον Κ. Καραμανλή επειδή προσώρας δε συμφωνεί να συγκυβερνήσουν. Υποστήριξε ότι θα συνεχίσει μόνος του τον αγώνα για να μην κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ. Εδειξε ικανοποιημένος που η κυβέρνηση φαίνεται να υιοθετεί όσα προτείνει (σκληρότερα μέτρα αστυνομοκρατίας, κλπ.), επισημαίνοντας όμως ότι «όσο και πιστό να είναι το αντίγραφο, δεν έχει τη λάμψη και την καθαρότητα του πρωτοτύπου»! Και ότι θα «είναι ερμαφρόδιτες λύσεις του κ. Καραμανλή από λόγους πολιτικής αδυναμίας».

Επέμεινε ότι οι μετανάστες είναι πρόβλημα. Οτι το επιβεβαίωσαν αυτό οι ψηφοφόροι με το ποσοστό που του έδωσαν στις ευρωεκλογές. Κι ότι «έχουμε την υποχρέωση να απελευθερώσουμε τους κατοίκους από τις γκετοποιημένες περιοχές».

Προέβλεψε εκλογές τον Οκτώβρη, και το αργότερο σε 250 μέρες. Πρόσθεσε ότι μιλά καθημερινά με το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, όπου αντιμετωπίζεται «ως ο καλύτερός τους φίλος». Οτι τον ενημερώνουν και τον συμβουλεύονται. Ακολούθως απευθύνθηκε στους βουλευτές της ΝΔ: «O οποιοσδήποτε βουλευτής της ΝΔ αισθάνεται την καταστροφή να έρχεται με την ήττα στις εκλογές και να μένει εκτός Κοινοβουλίου είναι ευπρόσδεκτος σε ένα διάλογο μαζί μας». Και «στις εκλογές υπάρχουν πάρα πολλοί βουλευτές, τρίτοι, τέταρτοι σε θέση, που ξέρουν ότι δεν θα εκλεγούν αν χάσει η ΝΔ, αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι έρχονται και λένε: Στις εκλογές μπορούμε να είμαστε στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ; (...) Γιατί να τους αφήσω έξω;».

Ευχαρίστησε δε και τον Λ. Κύρκο που τον χαρακτήρισε «πολύπειρο», αντιφωνώντας τον «Νέστορα της πολιτικής».

Κλήθηκε και να σχολιάσει την επισήμανση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, ότι «ο ΛΑ.Ο.Σ. εκτελεί και συμβόλαια αντικομμουνισμού, συμβόλαια επίθεσης κατά του ΚΚΕ», ότι «αυτός είναι ο ρόλος του. Να εκτελεί συμβόλαια. Είναι σαν τους πληρωμένους δολοφόνους». Απάντησε: «Η κυρία Παπαρήγα έχει δικαίωμα να βλέπει ό,τι θέλει, δολοφόνους, εγκληματίες, εφιάλτες, κλπ. Η ουσία είναι μία, από πού και ως πού απαγορεύεται να είναι κανείς αντικομμουνιστής, ποιος το απαγορεύει; Να της υπενθυμίσω, βέβαια, ότι όταν ετέθη το ψήφισμα όπου εξίσωνε τον φασισμό με τον κομμουνισμό, εις το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ψήφισα κατά. Αλλά από εκεί και πέρα ποιος είπε ότι δεν θα κάνουμε έλεγχο εις τον κομμουνισμό; Ποιος είπε ότι ο κομμουνισμός είναι πάνω από κάθε κριτική; Οχι, ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει κριτική. Δεν έχει δικαίωμα να βρίζει. Εάν η κ. Παπαρήγα θέλει να βρίζει, δικαίωμά της είναι, δεν είμαι αυτός που θα αλλάξει την στρατηγική της συμπεριφορά».

Φυσικά, για μια ακόμα φορά έκανε ότι δεν κατάλαβε πως η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται όχι στην κριτική του ή και στην πολεμική του απέναντι σε θέσεις του ΚΚΕ αλλά στον πρωταγωνιστικό του ρόλο σε ανέντιμες, συκοφαντικές επιθέσεις, παραμονές των εκλογών, χωρίς την παρουσίαση κανενός, κυριολεκτικά, αποδεικτικού στοιχείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η εκλογική μάχη αφήνει παρακαταθήκη(2012-05-07 00:00:00.0)
Η εκλογική μάχη αφήνει παρακαταθήκη(2012-05-07 00:00:00.0)
ΛΑ.Ο.Σ. το κόμμα του «γύψου»(2011-11-01 00:00:00.0)
Από τη μια προβοκάτσια στην άλλη(2010-05-20 00:00:00.0)
Οι «ψάλτες» της ακροδεξιάς(2007-06-17 00:00:00.0)
Η αντι-ΚΚΕ ομοβροντία αποκαλύπτει αυτό που τους πονάει(2007-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ